Geschiedenis van de gehaakte vogelnestjes

Door: Annemiek de Ruiter

Drie jaar geleden ben ik lid geworden van WRN (Wildlife Rescue Nests). Van deze website komen de originele patronen en het merendeel van de tips vandaan.

Wij (Wildopvang Krommenie) zijn zelf in 2017/2018 begonnen met nestjes te gebruiken, eerst op kleine schaal. En hebben het volledige hoogseizoen van 2019 met nestjes gewerkt.

WRN

Hun Facebook pagina startte in 2013 als een klein project om nesten te maken voor een aantal rehabbers in Ontario, Canada.

Vanaf 2015, toen er registratieformulieren gebruikt gingen worden voor opvangen en het forum voor vrijwilligers (hakers en breiers) online kwam, zijn er meer dan 30.000 nesten gemaakt (tot 2018, daarna is het aantal op de site niet meer aangepast).
Momenteel zijn er rond de 300 actief vragende wildlife rescue centers en/of rehabbers via de site (Krommenie is er daar 1 van, wij hebben de afgelopen 2 jaar 3x een pakketje nesten mogen ontvangen, uit Canada, uit Engeland en 1 uit Spanje).
Er zijn rond de 550-600 wildlife rescue centers/rehabbers geholpen aan nesten in de afgelopen jaren.

Nina van Hest – Schouten (beheerder Krommenie) heeft contact gelegd met Katie, een van de oprichters van WRN, om dingen in overleg te doen en eventueel te vertalen (patronen).